На Європу обрушився потужний ураган "Сіара".

Відео дня

Ураган, який обрушився на територію Великої Британії, спричинив серйозні перебої у функціонуванні громадського транспорту і в подачі електроенергії, повідомляє Еuronews.

Скасовано багато поїздів, десятки внутрішніх і міжнародних авіарейсів, зупинено поромне сполучення в різних напрямках. У ряді регіонів країни пориви вітру сягають 150 км на годину, є небезпека повеней.

"Помаранчевий", передостанній, рівень небезпеки оголошено у зв'язку з наближенням урагану в 35 департаментах на півночі Франції. Штормовий вітер і хвилі обрушаться на західне узбережжя Нормандії. Очікується, що в найближчі години швидкість поривів вітру в розташованих поруч з океаном північно-західних департаментах сягатиме 110-140 км/год.

Тим часом до удару "Сіари" готуються в Бельгії. Там також оголошено «помаранчевий» рівень небезпеки. У містах закрито всі парки, перекрито деякі вулиці й окремі ділянки автотрас, які проходять через лісові чи паркові зони. В аеропортах Брюсселя, Льєжа і Шарлеруа скасовано близько сотні рейсів.

Читайте такожНа Німеччину насувається ураган "Забіне"

А в Нідерландах, куди також наближається ураган, відбулася традиційна велогонка, учасники якої повинні були подолати 8,5 кілометрів проти вітру. Цього разу відважним велосипедистам довелося зіткнутися не лише з вітром, а й з піском, який він приніс з довколишніх пляжів. Голландці звикли їздити на роботу на велосипедах будь-якої погоди, тому взяти участь у гонці виявили бажання близько 11 тисяч осіб.

Разом з тим ураган уже досяг території північної Німеччини. У більшій частині країни оголошено штормове попередження. Як очікується, увечері в неділю ураган, сильні дощі та грози поширяться на центральну частину ФРН, а в ніч на понеділок, 10 лютого, досягнуть півдня країни. Метеорологи попереджують, що швидкість вітру сягатиме 130 кілометрів на годину, ураган може викорчовувати дерева, зривати покрівлю з дахів будинків. У гірських районах пориви вітру можуть сягати швидкості 160-180 кілометрів на годину, повідомляє Deutsche Welle.

З полудня неділі німецький залізничний оператор Deutsche Bahn частково припинив рух поїздів на півночі Німеччини. Також через негоду ряд німецьких аеропортів скасували кілька сотень рейсів.