В Індонезії вулкан викинув стовп попелу висотою 15 кілометрів (фото, відео)

Авіакомпанії, чиї рейси пролягають над Явою, попередили що хмара вулканічного попелу піднялася на висоту 15 км.

Вулкан Семеру на острові Ява почав вивергатися вдруге за кілька місяців і викинув стовп попелу висотою 15 км. Влада веде евакуацію місцевих жителів.

За словами очевидців, виверження настільки сильне, що через попіл не видно неба і сонця, повідомляє Бі-бі-сі. Виверження Семеру також супроводжується дощем з гравію.

Авіакомпанії, чиї рейси пролягають над Явою, попередили що хмара вулканічного попелу піднялася на висоту 15 км.

Консультативний центр з вулканічного попелу в австралійському Дарвіні повідомляє, що попіл дрейфує на південний захід від вершини вулкану.

Центр знаходиться в постійному зв'язку з авіакомпаніями, повідомляючи про місцезнаходження і переміщення потенційно небезпечного для польотів вулканічного попелу.

Вулканічний попіл, затвердівши на холодних частинах двигунів літаків, може привести до їхньої зупинки, або поломки в польоті.

Попіл також обмежує огляд в кабіні пілотів і впливає на якість повітря в салоні літака, через що пасажирам можуть знадобитися кисневі маски.

Вулкан, який височіє на 3676 м над рівнем моря, востаннє вивергався в січні 2021 року. Семеру входить до числа майже 130 діючих вулканів Індонезії.

Вас також можуть зацікавити новини