Через негоду на Сумщині загинула одна людина, вісім отримали травми (фото)

Чотирьох людей госпіталізували, ще чотирьом місцевим із легкими травмами надали допомогу на місці.

Через негоду на Сумщині загинула одна людина, ще вісім отримали травми.

Про це у Telegram-каналі повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький.

"Буринь. Наслідки непогоди станом на 20:00: близько 20 приватних будинків залишились без даху, у кількох - зруйновані стіни. Пошкоджено АЗС та ряд нежитлових приміщень та автомобілів, пошкоджено лінію електропередач. У електропідстанцію влучила блискавка. Чотири лінії по 110кВ знеструмлені", - розповів він.

Відтак, близько 10 тис. абонентів у Бурині та частині Буринської громади лишились без електроенергії та зв'язку.

За словами Живицького, наразі відновлювальні роботи тривають, а протягом кількох годин більшість абонентів знову будуть підключені до мережі.

"Внаслідок стихійного лиха одна людина загинула, на неї впала стіна. Вісім чоловік травмовано, серед яких: двоє людей з травмами середньої тяжкості у місцевій лікарні, одна жінка з переломом руки у Сумах, 2-х місячна дитина без свідомості у стані контузії госпіталізована до Конотопської ЦРЛ. Ще чотирьом людям з легкими травмами надана медична допомога без госпіталізації", - зазначив голова ОВА.

Він додав, що наразі на місці події працюють аварійні бригади рятувальників та енергетиків, а також працівники департаменту цивільного захисту населення Сумської ОВА.

"Забезпечується евакуація населення, яке цього потребує, та ведуться ремонтні роботи", - уточнив він.

Як повідомляв УНІАН, раніше було відомо, що через негоду на Сумщині близько 20 приватних будинків лишилися без даху, є постраждалі.