У Києві настало метеорологічне літо

Цього року воно почалося пізніше, ніж зазвичай.

До столиці з запізненням завітало метеорологічне літо. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

"За даними спостережень метеостанції, сталий перехід середньодобової температури повітря у Києві через +15,0°С в бік її підвищення відбувся 13 травня, що знаменує початок метеорологічного літа", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, метеорологічна весна, яка почалася 17 січня і тривала 116 днів, закінчилась. Її тривалість перевищила кліматичну норму на півтора місяці.

За даними фахівців, цьогорічне метеорологічне літо завітало до Києва на два дні пізніше середньобагаторічних показників.

Найраніше за 143 роки спостережень воно розпочалось у 1996 році - 22 квітня, а найпізніше - 7 червня у 1990, 2001 роках.

Яким буде літо 2023 в Україні - прогноз синоптиків

Народний прогнозист Володимир Деркач заявляє, що літній сезон відповідатиме своїм температурам. За його прогнозами, навіть буде побито деякі температурні рекорди, і ми можемо очікувати дуже спекотну пору року.

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха також говорить про спекотне літо. Згідно з її словами, у червні погода буде в межах норми, але в липні та серпні очікується температура, що перевищує кліматичні показники.

Вас також можуть зацікавити новини: