Майже всю територію України охоплять дощі / фото Rajesh Balouria /Pixabay

На українців чекає різке погіршення погоди – у понеділок майже всю територію країни накриють дощі, а температура значно знизиться.

За повідомленням Українського гідрометцентру, 15 квітня в Україні хмарно з проясненнями, вітер західний, 7-12 м/с.

По всій території очікуються короткочасні дощі, місцями грози. Водночас вночі в більшості західних областях, вдень у південній частині обійдеться без опадів.

Відео дня

Температура значно знизиться - у західних та північних областях вночі буде 6-11°, вдень 12-17°, на Закарпатті та місцями Прикарпатті 17-22°.  На решті території дещо тепліше - вночі 10-15°, вдень 16-21°, на півдні до 26°.

У понеділок Україну накриють дощі / фото Укргідрометцентр

Погода в Україні

Спека, що панувала в Україні минулого тижня, на вихідних добігла кінця. вже в суботу та неділю у західних та північних облястях прогнозувалися дощі та грози, однак на решті території ще трималася тепла та суха погода.

Водночас від початку місяця кліматологи зафіксували вже 13 температурних рекордів у столиці. Зокрема, 11 квітня середньодобова температура повітря виявилась найвищою за час проведення спостережень для цього дня і перевищила кліматичну норму на 12,1°С. Також зафіксовано найвищу мінімальну та максимальну температури. 

Вас також можуть зацікавити новини: