Пилова хмара з Сахари накриє Україну / фото УНІАН

Пилова хмара з Сахари накриває Україну.

Про це повідомив синоптик Валерій Латуха.

"Щільна пилова хмара з Сахари накриває Україну. Цього разу вона насувається із Заходу, з території Польщі", - повідомив він.

Відео дня

За словами синоптика, аерозолі (частинки в повітрі - УНІАН) загрожують здоров’ю людей при вдиханні людьми, особливо хворими на астму чи іншими респіраторними захворюваннями.

"Аерозолі також впливають на погоду та клімат, охолоджуючи або зігріваючи Землю, допомагаючи або запобігаючи утворенню хмар", - розказав він.

Читайте такожЄвропу накрила щільна хмара пилу з Сахари (фото)

Як захиститись від забрудненого повітря

За таких умов фахівці рекомендують населенню, яке належить до групи ризику (хронічні захворювання дихальних шляхів, алергічні реакції, захворювання серцево-судинної системи), утриматися від перебування на вулиці, зачинити вікна. Якщо є нагальна потреба вийти на вулицю, слід взяти із собою чисту воду та захист для дихальних шляхів.

Нагадаємо, щільні хмари пилу з пустелі Сахара поширюються над Європою та Атлантичним океаном.

Як повідомляв Погода УНІАН, супутники спостереження за Землею вловлюють дві щільні хмари пилу: одна рухається на північний схід над Середземним морем до Європи, а інша на захід над Атлантичним океаном. Повідомлялось, що 14 та 15 липня одна з хмар пошириться над північно-східною Європою та Скандинавією.

Друга хмара рухається на захід в Атлантичний океан, зачіпаючи всі острови на захід від Марокко і Західної Сахари. Хвилі пилу, підняті за останні пару днів, вже досягли Карибського моря.