До України прийшло обіцяне похолодання / фото УНІАН

У Києві й загалом по Україні сьогодні, 24 жовтня, починається анонсоване похолодання, однак незабаром йому на зміну знову прийде потепління.

Про це у Facebook пише синоптик Наталка Діденко.

"Діаграма київська прогностична. Починається із неділі, 24-го жовтня. Кілька днів - холодно, до "мінусів" вночі. Із середини наступного тижня, орієнтовно з 28-го жовтня, прийде потепління. Цифри сині - ніч, червоні - день", - написала вона. І уточнила, що подібний прогноз актуальний і для інших регіонів України.

Відео дня

Судячи з прогнозу, вже за кілька днів повітря в Україні прогріватиметься до 16 градусів у денну пору і 9-10 - вночі.

Діаграма від Наталки Діденко / Facebook-сторінка синоптика

"Така, або приблизно така, тенденція на наступний тиждень готується атмосферою переважно для всієї України. Уточнення - за мною. На якісь істотні дощі не розраховуйте", - зазначила Діденко.

Раніше стало відомо, що після нетривалого, але інтенсивного потепління в Україну повертається холодна погода. Вже цими вихідними погода різко зіпсується, подекуди пройдуть дощі, а вночі температура знову почне опускатися до "мінусових" значень.

Попри це ніч на 22 жовтня в Києві стала найтеплішою за 141 рік спостережень. Мінімальна температура не опустилась нижче +12 градусів, що на 1 градус тепліше, ніж це було у 1889 році.