Вулкан Попокатепетль випустив стовп попелу на висоту 10 кілометрів / фото ua.depositphotos.com

У Мексиці активізувався вулкан Попокатепетль. Інтенсивність вулкана зростає, через що довелося закрити аеропорт Пуебла, а прилеглі міста засипало шаром попелу. Про це повідомляє Reuters.

За даними агентства, активність вулкана Попокатепетль посилюється.

Як повідомляє The Watchers, вулкан викинув у небо стовп попелу на висоту близько 10 кілометрів. Вчені зафіксували понад тисячу хвилин високочастотних поштовхів, що супроводжувалися викидом розпечених осколків на схилах вулкана. Також зафіксовано 2 вибухи середньої потужності і 4 вибухи невеликої потужності.

Місцевих жителів і туристів закликали не підніматися на вулкан й триматися подалі від кратера. У разі сильних дощів жителів закликають триматися подалі від дна ярів через небезпеку сходу зсувів та селів.

За даними CNN, мільйони людей попереджені про необхідність підготуватися до можливої евакуації. Попіл вулкана Попокатепетль, який знаходиться в центральній частині країни, призвів до затримки рейсів до Мехіко та змусив владу закрити школи у десятках муніципалітетів.

Як повідомляється, близько 25 мільйонів людей живуть у радіусі 100 кілометрів від вулкана.

Шлейф попелу і газу від вулкана розтягнувся на багато кілометрів / фото Copernicus EU / Sentinel-2, EO Browser, the Watchers

Вулкан Попокатепетль - що відомо

Як повідомляв Погода УНІАН, в останні дні Попокатепетль "ожив". Це один з найактивніших вулканів у світі. 

Через пеплопад владі довелося скасувати заняття в школах, а місцеві жителі змушені пересуватися вулицями в захисних масках. 

Вас також можуть зацікавити новини: