Вода у річках України продовжує прибувати / фото REUTERS

В Україні продовжуються затоплення через підня рівні води у річках. Через це у багатьох областях Укргідрометцентр оголосив жовтий, помаранчевий та навіть червоний рівень небезпечності.

Зокрема, сьогодні та завтра на Верхньому Дніпрі формуватиметься максимальний рівень весняного водопілля з утриманням затоплення заплави, порушенням транспортного сполучення, обтопленням та відрізанням від основних шляхів сполучення, частковим затопленням окремих населених пунктів та можливим початковим затопленням житлових будинків в ряді прирічкових сіл у Чернігівському районі Чернігівської області. Там оголошено ІІІ рівень небезпеки - червоний.

Також сьогодні триватиме затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення прируслових територій у ряді прирічкових населених пунктів на Кременчуцькому, Кам'янському, Дніпровському водосховищах у Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській обл. Тут також оголошено ІІІ рівень небезпеки.

Відео дня

На Десні в межах Чернігівської області продовжиться ріст рівнів води на 2-15 см за добу. Оголошено ІІ рівень небезпеки - помаранчевий. А у Чернігові очікуються затоплення територій міського пляжу "Золотий берег", садово-дачної забудови та доріг на заплаві. Через це у місті оголошено I рiвень небезпеки - жовтий.

Також на р. Снов утримуватиметься затоплення заплави та перевищення небезпечної відмітки переливу води через автодорогу місцевого значення у Корюківському районі Чернігівської області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

За даними Укргідрометцентру, також можливе початкове затоплення заплавних ділянок вздовж Каховського водосховища у ряді прирічкових населених пунктів у Запорізькій області (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий).

У Волинської областi можливе досягнення вiдмiтки затоплення сільгоспугідь та господарських споруд в Луцькому районi та Сарненському районi Рiвненської областi (I рiвеннь небезпеки - жовтий).

скріншот meteo.gov.ua

Затоплення в Україні - останні дані

За даними ДСНС, наразі гідрологічна ситуація  в Україні контрольована. Спостерігається тенденція щодо зниження темпу підняття рівня води у річках на півночі країни. У шести областях підтоплені понад півтори тисячі дворогосподарств.

Вас також можуть зацікавити новини: