В Україні очікуються заморозки / фото ua.depositphotos.com

Найближчий тиждень принесе в Україну нестійку погоду з дощами, коливаннями атмосферного тиску, заморозками та поривчастим вітром. Про це каже синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

За його словами, найближчими днями погода у більшості областей нашої країни буде мінливою. У південних та східних регіонах збережеться переважно аномально тепла погода. Водночас на захід та північ України поширяться холодні повітряні маси і тут буде помітно менше сонячних днів.

"У нічні години на правобережжі відзначатимуться заморозки. Крім того, циклонічна діяльність та атмосферні фронти істотно вплинуть на погоду у низці областей", - каже синоптик.

Відео дня

Дощі, за його даними, в окремі дні супроводжуватимуться грозами та шквалистим посиленням вітру.

Погода 22 квітня

Вранці та вдень 22 квітня у західних, південних та центральних областях пройдуть дощі, на крайньому заході  - місцями з мокрим снігом. На сході буде переважно без опадів. Температура повітря вдень становитиме 13...+18 °С, а у західних областях буде ще прохолодніше, +8...+13 °С.

Погода 23 квітня

У центральних, північних та східних областях пройдуть невеликі, місцями помірні дощі, можливі грози. У західній та південній частині очікується без істотних опадів. Вночі буде +5…+10 °С, вдень +14…+19 °С. У західних областях вночі заморозки на поверхні ґрунту та у повітрі до 0…-5 °С, а вдень повітря тут прогріватиметься до +11…+16 °С.

Погода 24 квітня

У середу, за прогнозом Ігоря Кібальчича, у західних областях, вдень також на півночі країни очікуються дощі, подекуди значні, окремі грози. На решті території країни буде сухо. Вдень місцями пориви вітру сягатимуть 15-20 м/с. Температура повітря вночі +6…+11 °С, вдень +17…+22 °С, у Криму повітря прогріється до +26 °С, а у західних областях буде +8…+13 °С.

Чи повернеться до України аномальна спека - прогноз кліматолога

До кінця весни в Україні вже не очікується аномального тепла, яке спостерігалося на початку квітня. За даними кліматолога Віри Балабух, ближче до літа температура знову перевищить 25 градусів, особливо на півдні країни.

Вас також можуть зацікавити новини: