Спеки в Україні до кінця весни чекати не варто / фото Pixabay

Аномальної 30-градусної спеки до кінця весни в Україні не очікується, але температура все ж підвищуватиметься до +25. Про це в інтерв'ю 24 каналу розказала завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України Віра Балабух.

Вона акцентувала, що надійний прогноз про те, яких значень може досягти температура повітря, синоптики можуть дати лише за п'ять діб. Коли ж мова йде про більший термін, то можна говорити лише про тенденції.

"Відповідно до розрахунків чисельних моделей прогнозу погоди, такі великі аномалії температури, як на початку квітня, малоймовірні", - каже Балабух.

Відео дня

Проте, за її словами, у міру того, як ми наближатимемось до літа, температура повітря підвищуватиметься і, ймовірно, знову перевищить 25 градусів. Особливо це ймовірно на півдні України.

Літо 2024 - яка погода чекатиме на українців

Віра Балабух каже, що цьогорічне літо в Україні буде теплим, але не спекотним. Середня температура повітря, ймовірно, перевищуватиме норму. на 1-2 градуси. Водночас опадів, за її даними, випаде в межах кліматичної норми. Періоди тривалої спеки малоймовірні.

Вас також можуть зацікавити новини: