Весна в Україні буде теплою, проте не обійдеться без "сюрпризів" / Фото ua.depositphotos.com

Весна 2024 в Україні буде теплою та вологою. Літнього тепла не очікується, натомість у травні ще можливі заморозки. Про це в коментарі "Телеграфу" розказав народний синоптик Володимир Деркач.

Так, за його даними, березень виявиться досить теплий як для першого місяця весни, хоча зима ще нагадає про себе в середині місяця. Опади будуть помірні і затяжних дощів очікувати не варто.

Квітень також збереже помірність опадів, буде тільки один період з підвищенням вологи на 2-3 дні. Загалом в цьому місяці будуть спостерігатися середньостатистичні температури як для середини весни.

Відео дня

Останній місяць весни очікується досить вологий, будуть періоди з сильними дощами, але триватимуть вони не довго. Температура повітря очікується помірною, літнього тепла у травні ще не буде. Натомість, за словами Деркача, є вірогідність нічних заморозків наприкінці місяця.

Погода у березні - прогноз на місяць

За прогнозом народного синоптика, початок весни в Україні буде погожий, але досить "бідний" на опади. Температура вдень очікується здебільшого плюсова, однак уночі можливі невеликі морози. Приблизно з середини першої декади березня поволі теплішатиме, а наприкінці першої десятиденки слід очікувати значного зростання температури - прийде справжнє весняне тепло, однак вночі ще траплятимуться заморозки.

З середини другої декади березня температура повітря знову опуститься, з’являться опади.

На початку третьої декади очікується похолодання з мокрим снігом. Інколи температура повітря падатиме до "мінуса". "Насамкінець березня трохи потеплішає, однак справжнього весняного тепла ще не буде", - каже Деркач.

Погода у квітні

"Перша декада квітня продовжить тенденцію помірної температури від березня, опадів буде досить мало. Але потроху температура повітря почне зростати і стане досить тепло", - прогнозує народний синоптик.

На початку другої декади квітня погода зіпсується на декілька днів: очікуються дощі та похолодання. В середині другої десятиденки знову прийде нетривале потепління.

На початку третьої десятиденки опади зіпсують загальну картину. "Втім, погода швидко налагодиться і до кінця місяця вже буде радувати теплими і погожими днями без опадів", - прогнозує знавець погоди.

Погода у травні

Перша десятиденка травня, за прогнозом Володимира Деркача, почнеться помірним весняним теплом. Початок місяця буде вологий, але затяжних дощів не очікується. "Вже з середини першої декади опадів поменшає, а температура повітря трохи підвищиться, хоча можливість короткочасних дощів збережеться", - прогнозує він.

Потепління в Україні спостерігатиметься і на початку другої декади травня, але надалі стовпчики термометрів поповзуть донизу, знову пройдуть опади - така погода триватиме два-три дні. "Вже після цього добряче потеплішає. Це буде найтепліша частина травня, і така тепла погода зберігатиметься і на початку третьої декади місяця", - обіцяє народний синоптик.

Наприкінці травня погода зіпсується. "Пройдуть досить сильні дощі, місцями шквальний вітер, температура повітря сильно знизиться, особливо вночі (можливо навіть до заморозків)", - попереджає Володимир Деркач. Однак він запевняє, що насамкінець травня погода налагодиться, температура зросте, хоча літніх температур ще не буде.

Погода у березні - прогноз на місяць від Укргідрометцентру

Очікується, що березень в Україні буде теплішим, ніж зазвичай. Середня за місяць температура становитиме 1-7° тепла, що на 1-2° вище за норму. Щодо опадів, то їх очікується в межах кліматичної норми, кажуть синоптики.

Вас також можуть зацікавити новини: