В Україну йдуть опади та похолодання / фото УНІАН

До кінця тижня в Україні очікується зміна погоди. Зокрема, синоптик Ігор Кібальчич прогнозує дощі, подекуди грози, посилення вітру та похолодання, передає meteoprog.

Погода 4 травня

У четвер, за словами Ігоря Кібальчича, погоду в Україні визначатиме малоградієнтне поле підвищеного тиску. У західних та місцями центральних областях можливі короткочасні дощі, на решті території України без істотних опадів.

Вітер буде змінних напрямків, 3-8 м/с. Температура повітря вночі +4…+9 °С, вдень +17…+22 °С, у західних та північних областях похолоднішає до +9…+14 °С.

Відео дня

Погода 5 травня

У п'ятницю, за даними синоптика, в Україні пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі. У південних, центральних та східних регіонах можливі грози. Вітер змінних напрямків, 5-10 м/с, при грозах поривчастий.

Температура повітря вночі у північних та західних областях опускатиметься до +2…+7 °С, на решті території країни +7…+12 °С. Вдень +14…+19 °С, у західних областях буде прохолодніше, +8…+13 °С.

Погода на вихідні

"6-7 травня на тлі циклонічної діяльності очікується нестійка погода з дощами та суттєвим зниженням температури повітря, починаючи із західних та північних областей", - каже синоптик.

Вітер, за його прогнозом, буде переважно північно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря в суботу в західних та північних областях вночі становитиме лише +1...+6 °С, вдень +7...+12 °С; на решті території вночі +5…+10 °С, вдень +13…+18 °С.

У неділю вночі буде +2…+7 °С, у західній частині України очікуються заморозки на поверхні ґрунту та в повітрі 0…-5 °С; вдень +9…+14 °С.

Чому весна в Україні така холодна та затяжна?

Цього року весна в Україні видалася доволі холодною та з великою кількістю опадів. Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха пояснює це природнім балансом, адже зима була відносно теплою. 

Але, за її словами, якщо порівнювати цю весну з нормами минулих років, то вона загалом є у межах норми.

Вас також можуть зацікавити новини: