На заході України періодично дощитиме / фото dolidoli/Pixabay

На цьому тижні в Україні буде дуже спекотна погода. Переважатиме антициклональний характер погоди: очікуються доволі високі значення температури та у більшості областей буде без опадів. Такий прогноз на найближчі дні оприлюднив Український гідрометцентр.

За даними синоптиків, у найближчі три доби в Україні переважатиме суха та спекотна погода з температурою вночі 14-20°, у південних областях до 23°. Вдень повітря прогріватиметься до 26-33°. 

Буде сухо, лише на Закарпатті та Прикарпатті вдень 16 серпня та протягом 17 серпня очікуються короткочасні дощі та грози.

Відео дня

У п'ятницю в Україні також переважатиме суха погода, лише в більшості західних областей пройдуть невеликі, місцями помірні короткочасні дощі та грози. Температура вночі становитиме 15-21°, у південній частині - до 23°, а вдень по всій країні стовпчики термометрів покажуть 27-33°.

В Україну повертається спека - що відомо

За даними Погода УНІАН, перша половина тижня буде сухою та доволі сонячною. З середини тижня хмарності побільшає, на заході почнуться дощі та грози, які трохи знизять температуру. На решті території країни триматиметься сильна спека.

За даними синоптика Ігоря Кібальчича, температурне тло в Україні повільно підвищуватиметься. Вже з 16 серпня денні температури досягнуть у більшості областей позначки +35 °С, а на півдні - аж до +37…+38 °С.

Вас також можуть зацікавити новини: