В Україну повертаєтья потужна спека / фото depositphotos.com

Найближчого тижня в Україні очікується сонячна та спекотна погода, майже без опадів. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

За його даними, до кінця другої декади серпня над Східною Європою переважатиме малорухома область підвищеного атмосферного тиску.

"Внаслідок панування антициклональної циркуляції, а також надходження сухого і теплого повітря із середньоазіатських районів, опадів протягом тижня не передбачається", - пояснює синоптик.

Відео дня

За його даними, винятком стане західний регіон, де нестійка повітряна маса та особливості місцевості сприятимуть випаданню короткочасних дощів переважно у денний час.

"Температурне тло в Україні повільно, але впевнено підвищуватиметься і після 15 серпня денні температури досягнуть в більшості областей позначки +35 °С, а в південній половині традиційно ще вище - аж до +37…+38 °С (за винятком прибережних районів уздовж Азовського та Чорного морів)", - прогнозує Кібальчич.

Погода 14 серпня

Сьогодні, за даними синоптика, на території всієї України очікується комфортна сонячна та суха погода зі слабким вітром. Температура повітря у денний час становитиме +28…+33 °С. У південній половині повітря прогріється до +30...+35°С.

Погода 15 серпня

У вівторок, за прогнозом Ігоря Кібальчича, антициклональний характер циркуляції забезпечить по всій країні суху та сонячну погоду, проте температурне тло почне зростати. Вночі очікується +16…+21 °С, вдень +29…+34 °С, а у центральних, південних областях та на Закарпатті розігріє до +31…+36 °С.

Погода 16 серпня

У середу утримається суха та сонячна погода практично по всій Україні. Лише вдень у Карпатах та на Закарпатті пройдуть грозові дощі. Вітер буде північно-східний, у західній частині південно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +18…+23 °С, вдень +30…+35 °С, у центральних, Вінницькій та південних областях місцями розжарить до +33…+38 °С.

Спека в Україні

Про повернення спеки до України попереджає й синоптик Наталка Діденко. За її даними, суху та сонячну погоду спричинить антициклон на ім'я Lotte. "Далі, поки бачить око наперед - спека та й спека", - попередила синоптик.

Вас також можуть зацікавити новини: