У країні очікуються грози 11 червня / фото ua.depositphotos.com

До України увірвалося похолодання, температура повітря суттєво впала, по всій території очікуються дощі, подекуди - грози й навіть град.

Як повідомив Укргідрометцентр, у неділю, 11 червня, будуть короткочасні дощі, грози, у більшості західних, Житомирській, Херсонській і Запорізькій областях - значний дощ, вдень у південних областях в окремих районах - град. Вітер переважно північно-східний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с.

"Температура у західних та північних областях вночі +11...+16°, вдень +16...+21°; на решті території вночі +14....+19°, вдень +19...+24°", - йдеться у повідомленні УГМЦ.

Відео дня

У Києві 11 червня короткочасний дощ, гроза. Вітер північно-східний, 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Стовпчики термометрів вдень покажуть +17...+19°.

Україну накрило похолодання - розіграється негода (мапа)

В Україні оголошено І рівень небезпечності 

Крім того, синоптики попередили про небезпечні метеорологічні явища в Україні. Очікуються грози, пориви вітру 15-20 м/с, в Херсонській, Запорізькій, Львівській, Тернопільській, Івано-Франківській, Рівненській і Житомирській областях значний дощ, вдень у південних областях в окремих районах град. Оголошено І рівень небезпечності, жовтий.

Україну накрило похолодання - розіграється негода (мапа)

Прогноз погоди для затопленої Херсонської області

За прогнозами синоптиків, протягом 11-13 червня на Херсонщині, яка підтоплена через підрив російськими окупантами  дамби Каховської ГЕС, очікуються грозові дощі, місцями можливі опади у вигляді граду.  Прогнозується шквал та пориви вітру на рівні 15-20 метрів на секунду.

Вас також можуть зацікавити новини: