Через зливи на заході України можливі підтоплення: оголошено "помаранчевий" рівень небезпеки / фото ua.depositphotos.com

В середу, 23 серпня, та в четвер, 24 серпня, в Чернівецькій та Закарпатській областях на тлі сильних опадів очікується підйом рівнів води в річках, інформує Український гідрометеорологічний центр.

Так, на річках суббасейнів Прута та Сірету (Чернівецька область) та на річках суббасейну Тиси (Закарпатська область) сьогодні та завтра у зв'язку з очікуваними значними та сильними опадами очікується підйом води на рівні від 30 сантиметрів до одного метру, але без загрози негативних наслідків. Водночас в гірських регіоніх існує загроза небезпечних гідрологічних явищ.

"В місцях проходження сильних злив можливе формування значного схилового та місцевого стоку, в гiрських районах існує загроза сходження локальних селевих потокiв (ІІ рівень небезпеки - помаранчевий)", – попереджають у гідрометцентрі.

Відео дня

Напередодні Український гідрометцентр попереджав, що 23 серпня у Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій та Закарпатській областях вируватимуть грози, значні дощі.

Погода в Україні 23-24 серпня - прогнози

Як повідомляв  Погода УНІАН, 23 серпня спека практично покине Україну. У більшості ж областей стовпчики термометрів покажуть +25°...+29°. 

А на День Незалежності, 24 серпня, в Україні буде тепла погода з невеликою хмарністю. На крайній півночі та у Криму пройдуть дощі. 

Вас також можуть зацікавити новини: