Синоптик зазначила вночі термометр покаже -5...-10 градусів / фото УНІАН

Найближчий тиждень стане перепочинком після таких складних погодних умов. Погода буде більш спокійною, адже буде вплив потужного антициклону з північного сходу.

Синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха зазначила, що найближчими днями у північних та західних областях вночі термометр покаже -5...-10 градусів.

"Місцями навіть до -14 може бути, і це, в принципі, найнижчі показники на найближчий час", — розповіла експерт у коментарі NV

Відео дня

За її словами, вдень буде трохи тепліше - 0...-5 градусів. На решті території України вночі очікується -1 ... -6 градусів, вдень від -2 до +4 градусів, а в Криму — до +8. Значних опадів можна не чекати.

У той же час 7-8 грудня з Туреччини і Чорного моря підійде Південний циклон, який принесе опади на територію України, зокрема у вигляді невеликого снігу. Під удар стихії потраплять Південь, центр і схід.

До кінця тижня мороз буде повільно відступати-температура вночі і вдень буде в межах -1...-7. Хоча в ніч на 8 грудня на заході очікується -8...-13. Правда, вплив південного циклону і Північного антициклону ослабне. Температура стане вище, але прийдуть опади.

Погода в Києві - прогноз Птухи

Синоптик вказала, що в столиці та Київській області 5-7 грудня опадів чекати не варто, а ось в наступні два дні можливий невеликий сніг. Найхолоднішою в Київській області була ніч на 5 грудня -5 ... -10 градусів, а ось 8-9 грудня і вночі і вдень буде: -1 ... -6 градусів

"Важливо не забувати про ожеледицю на дорогах: там, де лід не має можливості розтанути — а у нас переважає "мінусова" температура в більшості областей — водіям і пішоходам треба бути обережними", — підсумувала Птуха.

Погода в Україні 6 грудня - прогноз Діденко

Синоптик Наталка Діденко повідомила, що 6 грудня погода порадує українців морозцем, а в деяких областях – невеликим снігом. 

Температура вночі триматиметься близько -4...-10 градусів, вдень -1...-3 градуси або близько нуля. По всій території України переважатиме суха погода, лише у Вінницькій та Житомирській областях очікується незначний сніг, а в Одеській області - невеликий дощ.

Вас також можуть зацікавити новини: