Наприкінці березня в Україні значно потеплішає / фото Alexа, Pixabay

Остання декада березня в Україні буде теплою, але з періодичними дощами та грозами. Про це в коментарі "Телеграфу" розказав синоптик Ігор Кібальчич.

Він пояснив, що атмосферна циркуляція над більшою частиною Європи складається таким чином, що до кінця місяця погода продовжить балувати аномальним теплом і великою кількістю сонячних днів. Проте атмосферні фронти все ж принесуть опади.

Найтепліші дні, за даними Кібальчича, очікуються у південно-західних та західних областях. Тут денні максимальні температури досягатимуть позначок +12…+17°С, а 30-31 березня місцями навіть можливе потепління до +18…+23°С. На решті території країни денна температура коливатиметься в межах +8…+15°С.

Відео дня

Трохи прохолодніше буде на узбережжі Чорного та Азовського морів. Вночі буде +2...+7°С, а на Лівобережжі в період з 22 по 24 березня -3...+2°С, з подальшим поступовим збільшенням до 0...+5°С.

Також очікується поступове зниження атмосферного тиску та розвиток циклонів, особливо з 24 по 27 березня. Опади пройдуть у більшості областей, найсильнішими вони будуть у західних, центральних та місцями південних областях України.

У західних областях 24 та 25 березня ймовірні окремі грози, а вночі та вранці місцями в Україні можливі слабкі тумани.

Загалом, за даними Ігоря Кібальчича, середня температура найближчими днями відповідатиме квітню.

Яким буде літо 2024 - прогноз

За даними кліматологів, погода влітку буде неоднорідною і навіть аномальною через новий цикл Ла-Нінья, який якраз скоро розпочнеться.

Погода очікується теплішою практично по всій Європі, крім півночі - там буде холодніше звичайного. Більш посушливі умови очікуються над Центральною та Південною Європою у зоні високого тиску, а ось на півночі буде вологіша погода.

Вас також можуть зацікавити новини: