На Івано-Франківщині повінь / фото ДСНС

На Івано-Франківщині внаслідок інтенсивних опадів та підняття ґрунтових вод підтоплено понад 5 тис. житлових будинків, зруйновано 125 км автодоріг та 29 мостів.

Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

Згідно з повідомленням, станом на 15:00 24 червня на території 15 адміністративних районів (Богородчанський, Верховинський, Галицький, Городенківський, Долинський, Калуський, Коломийський, Косівський, Надвірнянський, Рожнятівський, Снятинський, Тисменецький, Тлумацький райони, Івано-Франківська та Яремчанська міські ради) у 197 населених пунктах підтоплені 5 тис. 251 житлових будинків, 6 фельдшерсько-акушерських пункти та 1 АТС.

Відео дня

Читайте такожЗатоплені села та зруйновані дороги: що відбувається на Західній Україні

«Затоплено 3 тис. 102 підвали, 3 тис. 195 колодязів та 8 тис. 622 присадибні ділянки, близько 3 тис. 600 га сільгоспугідь та 290 км автодоріг, у тому числі автомобільну дорогу Н-09 Мукачево-Львів, у с. Микуличин рух по якій заблоковано», - йдеться у повідомленні.

Окрім того, зруйновано близько 125 км автодоріг, 1 тис. 850 м берегоукріплень та 29 мостів. Пошкоджено 82 мости.

Також зупинено роботу трьох водозаборів (1 – Богородчанський район, 2 – Яремчанська міська рада).

За інформацією рятувальників, порушено транспортне сполучення з 21 населеним пунктом Верховинсько району (Барвінків, Бистрець, Біла Річка, Білоберізка, Буковець, Голови, Голошина, Грамотне, Гринява, Дземброня, Замагора, Зелене, Шибене, Кохан, Перехресне, Пробійнівка, Стовпні, Топільче, Хороцеве, Яблуниця, Явірник).

Гелікоптером ДСНС України «Eurocopter Н225» доставлено продукти харчування до населених пунктів Верховинського району з якими через негоду було відсутнє транспортне сполучення.

«Підрозділами ДСНС із зони підтоплення врятовано понад 320 осіб та евакуйовано у межах населених пунктів понад 300 осіб», - сказано у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, інтенсивні опади протягом 22-23 червня призвели до ускладнення паводкової обстановки в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській та Закарпатській областях.