Температура у жовтні триматиметься у межах кліматичної норми / фото УНІАН

Середня місячна температура у жовтні 2020 року очікується на рівні +7°...+12°. В горах температура складе +6°...+7°, що близько до середніх багаторічних значень.

Про це повідомляє Укргідрометцентр.

Читайте такожУкраїнців попередили про погіршення погоди на початку жовтня

Відео дня

Очікується, що випаде 30-65 мм опадів, у Карпатах місцями 75-100 мм, що також відповідає середнім багаторічним значенням.

Синоптики заявляють, що у середині жовтня, як правило, температура починає знижуватися.

"У другій та третій декадах жовтня відбувається перехід середньої добової температури через +8° у бік зниження, лише у південній частині та на Закарпатті - у першій декаді листопада", - йдеться у повідомленні.

В Укргідрометцентрі зазначили, що абсолютний максимум температури у жовтні за весь час спостережень становить +25°...+35°, а абсолютний мінімум - -5°...-16°.

Прогноз погоди на жовтень від народного синоптика Леоніда Горбаня

У жовтні на всій території України збережеться тепла погода: температура повітря триматиметься на рівні +13°...+ 14° і тільки в останні дні місяця опуститься до +7°...+8°.

Про це повідомив народний синоптик Леонід Горбань.

"Похолодання очікується 19 жовтня – до +14°...+16°. Тільки наприкінці місяця, 29-31 жовтня, температура впаде до +11°...+12°. Вночі 6-7 жовтня на півдні буде +8°...+ 9°, а з 20-21 числа – +3°...+ 5°", - додав він.