12 березня в Україні будуть дощі та вітер / фото ua.depositphotos.com

У вівторок, 12 березня, з південного заходу Європи до України прийде циклон з дощами, мокрим снігом та сильним вітром. Опади також зачеплять Вінниччину, Житомирщину та Київщину. Про це розказала синоптик Наталка Діденко.

За її даними, решта території нашої країни перебуватиме під впливом антициклону, який зумовить суху погоду. 

Температура повітря ще буде доволі низькою. Вночі Наталка Діденко прогнозує -1...-8 градусів, а на заході та півдні 0...+5 градусів. Протягом дня 12-го березня в Україні очікується +4...+8 градусів, на півдні до +10, а на Закарпатті повітря прогріється до +12 градусів.

Відео дня

"Вітер буде поривчастим, некомфортним. У більшості областей, окрім східної частини, можливі пориви до 15-20 метрів за секунду. Обережно!" - застерегла вона.

У Києві, за словами Наталки Діденко, вівторок буде хмарним, місцями ймовірні невеликі опади. Вночі у столиці похолоднішає до -1...-3, а завтра вдень буде близько +5 градусів.

"Найкомфортніший синоптичний день з найближчої перспективи - субота, 16-те березня, буде сонячно та тепло, +10...+16 градусів", - повідомила вона.

Штормове попередження в Україні

На вівторок, 12 березня, у більшості областей на заході України оголосили підвищений рівень небезпечності через сильні пориви вітру, швидкість яких сягатиме 15-20 м/с. За даними Укргідрометцентру, негода омине лише Закарпаття.

Вас також можуть зацікавити новини: