На цьому тижні в Україні очікуються дощі та мокрий сніг / Фото ua.depositphotos.com

На цьому тижні в Україні очікується зміна погоди. Про це каже синоптик Ігор Кібальчич, пише "Метеопрог".

На початку другої декади місяця погода в нашій країні почне змінюватися внаслідок розвитку циклонічності над Центральною та Південною Європою, пояснив синоптик.

За його даними, очікуються дощі та мокрий сніг. Найбільш інтенсивними опади будуть у західних областях та у Криму.

"Температура повітря збережеться вищою за норму, тільки на початку тижня на півночі Лівобережжя прогнозуються нічні морози місцями до -8 °С", - прогнозує Ігор Кібальчич.

Погода 11 березня

На початку тижня у західних областях подекуди пройдуть невеликі, часом помірні дощі, у Карпатах опади будуть з мокрим снігом. Вдень у західній частині окремі пориви вітру сягатимуть 15-17 м/с. Температура повітря в західних та південних регіонах становитиме +7…+12 °С. У центральних, східних та північних областях буде +2...+7 °С.

Погода 12 березня

У вівторок, 12 березня, на Правобережній частині України очікується нестійка погода. Пройдуть дощі, подекуди з мокрим снігом. У Карпатах опади будуть значними, місцями очікуються тумани. На Лівобережжі країни буде переважно без опадів. Температура вночі +1...+6 °С, у північних та східних областях очікується мороз до -3...-8 °С. Вдень стовпчики термометрів покажуть +3…+8 °С, а у південній половині та на Закарпатті повітря прогріється до +10…+13 °С.

Погода 13 березня

"У середу, 13 березня, у більшості регіонів України, за винятком Криму, Луганської та Сумської областей, пройдуть дощі та мокрий сніг. Місцями налипання мокрого снігу, на дорогах вночі місцями ожеледиця.У західних областях тумани", - прогнозує Ігор Кібальчич.

Вітер буде східний, 5-0 м/с, у Приазов'ї окремі пориви сягатимуть 15-17 м/с. Температура повітря вночі +1…+7 °С, у східних та північних областях ще будуть невеликі морози, -4…+1 °С. Вдень очікується +3…+8 °С, а на півдні та у Криму місцями розігріє до +12…+17 °С.

Штормове попередження в Україні

На сьогодні, 11 березня, у Львові та Львівській області оголосили І рівень небезпечності. За даними синоптиків, вдень очікуються пориви вітру 15-20 м/с.

Вас також можуть зацікавити новини: