22 грудня в Украъны буде вытряно та вогко / фото Віктор Ковальчук, УНІАН

День зимового сонцестояння, 22 грудня, в Україні буде з опадами, сильним вітром та деяким похолоданням. Про це розказала відомий синоптик Наталка Діденко.

Через те, що температура повітря поступово знижуватиметься, дощі змішуватимуться з мокрим снігом. 

"Синоптичний дискомфорт вологої погоди посилюватиме завтра рвучкий південно-західний вітер, часом із штормовими поривами. Одягнутися варто щільніше", - радить вона.

Відео дня

Температура повітря і вночі, і вдень буде приблизно однаковою, коливатиметься в межах +1...+4 градусів, лише на півдні та сході буде тепліше, +4...+8 градусів.

Погода у Києві

"У Києві день зимового сонцестояння очікується вологим, місцями пройде дощ, можливо з мокрим снігом", - каже Наталка Діденко.

Вітер, за її прогнозами, буде південно-західний, рвучкий, ймовірні штормові пориви до 15-18 метрів за секунду. Температура повітря і вночі, і вдень однакова, +1...+3 градуси.

Аномальне тепло у Києві

У столиці два дні поспіль фіксують температурні рекорди. Зокрема, 19 грудня мінімальна температура повітря у Києві повторила рекордне значення для цього дня 1982 і 2019 років і становила +4,1°С. А 20 грудня максимальна температура повітря у Києві перевищила на 1,5°С рекордне значення 1982 року для цього дня і становила +10,6°С.

Вас також можуть зацікавити новини: