У Києві фіксують рекордно високі темпеатури / фото Ingrid, Pixabay

20 грудня у Києві зафіксували новий температурний рекорд. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського

"За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського 20 грудня максимальна температура повітря у Києві перевищила на 1,5°С рекордне значення 1982 року для цього дня і становила +10,6°С", - йдеться у повідомленні. 

Синоптики додали, що найтеплішим днем грудня у Києві залишається 15 число 2019 року з температурою +15,2°С.

Відео дня

Відзначимо, що це вже другий температурний рекорд у столиці за останні дні. Попередній рекорд було зафіксовано 19 грудня. Тоді мінімальна температура повітря у Києві повторила рекордне значення для цього дня 1982 і 2019 років і становила +4,1°С.

У 2023 році вже зафіксовано 43 температурних рекорди у столиці.

Відзначимо, що останніми днями температурні рекорди фіксуються не тільки у Києві, але й в інших містах. Зокрема, у місті Тетерів 19 грудня зафіксували найтеплішу мінімальну температуру повітря +4,1°С. Також аномальне тепло спостерігається у Борисполі та Вишгороді.

Погода у Києві - прогноз на сьогодні

За даними Українського гідрометцентру, сьогодні на Київщині буде хмарно з проясненнями, але без істотних опадів. Вітер південно-західний, 5-10 м/с.

Температура по області буде в межах 1-6° тепла, а у Києві стовпчики термометрів покажуть 4-6° тепла.

Вас також можуть зацікавити новини: