До кінця тижня в Україні місцями пройде мокрий сніг / фото Henri Sellier, Pixabay

На цьому тижні в Україні вже очікується мокрий сніг. Про це каже відомий синоптик Наталка Діденко.

"Надалі по тижню стовпчики термометрів справді почнуть сповзати вниз і в умовах вологої погоди, як тільки низька температура повітря та дощ спробують зустрітися, атмосфера одразу переведе їх на інший рівень - фаза дощу перейде у мокрий сніг", - пояснила вона.

За словами синоптика, 18 листопада дощ та мокрий сніг передбачаються у західних областях. На решті території у цей день збережеться погода без істотних опадів.

Відео дня

У неділю, 19 листопада, опади найбільш ймовірні у південній частині, але вони будуть у вигляді дощів. "Решта території - у хмарній погоді, хіба на півночі щось може незначне покапати чи політати (дощ чи мокрий сніг)", - зазначила синоптик.

Де і коли в Україні чекати снігу - прогноз

За даними Українського гідрометцентру, цього тижня Україна перебуватиме під впливом поля  зниженого тиску. Часом очікуються дощі, подекуди - з мокрим снігом. Температура поступово знижуватиметься. 

Очікується, що вже в ніч на 16 та 17 листопада у північно-східних областях опади будуть з мокрим снігом. Вдень 17 листопада майже по всій Україні, окрім півдня, часом може бути дощ з мокрим снігом.

В Карпатах також прогнозується мокрий сніг та дощ, на дорогах - місцями ожеледиця. 

Вас також можуть зацікавити новини: