Погода на вихідні - прогноз синоптика / фото УНІАН

Перші зимові вихідні в Україні принесуть нам контрастну погоду з розкидом температур, опадами та сильним вітром. Про це свідчить прогноз синоптика Наталки Діденко.

За її даними, у суботу атмосферний фронт визначатиме погоду в багатьох областях України. Через це вночі опади ймовірні на заході, у центральних областях та на сході. На півночі та півдні буде суха пауза. А вдень атмосферний фронт підтягнеться північніше, тому опади очікуються лише на заході, півночі, Харківщині та Полтавщині. На решті території України завтра опадів вдень не передбачається.

"Дуже контрастною буде температура повітря у суботу: від 3 морозу на півночі до +14...+16 градусів на півдні", - прогнозує Наталка Діденко.

Відео дня

Впродовж дня температура становитиме від 3 морозу до 3 тепла, у центральній частині +1...+7 градусів, на сході +4...+9, на Харківщині - близько нуля, а на півдні повітря прогріється аж до +10...+16 градусів.

"У Києві завтра очікується сніг, мокрий сніг, вдень можливий льодяний дощ", - попереджає синоптик.

На дорогах, за її словами, буде складна ситуація - налипання мокрого снігу, ожеледиця.

У неділю, 3 грудня, дуже тепло буде на півдні, сході, Дніпропетровщині та Полтавщині, де стовпчики термометрів покажуть +10...+15 градусів. У більшості центральних областей буде +2...+8 градусів,а у західних та північних областях температура повітря коливатиметься близько нуля.

"Вітер 3 грудня посилиться до штормових поривів, до 15-20 метрів за секунду", - зауважила синоптик.

Морози у грудні 2023 - прогноз

Метеоролог Ігор Кібальчич прогнозує, що впродовж другої декади грудня очікується розвиток потужного Сибірського антициклону, під вплив якого потрапить Україна. Через цей циклон очікується зниження температури вночі до -13…-7 °С, а у північних, північно-східних та північно-західних областях місцями може біти навіть -20...-14 °С. Така холодна погода, за прогнозом, триматиметься до двадцятих чисел грудня.

Вас також можуть зацікавити новини: