В Україну повернулас потужна спека / УНІАН, Юрій Багрянцев

Сьогодні та завтра, 20 серпня, спека в Україні посилиться, а істотних опадів не передбачається. Подекуди температура підійматиметься до пекельних +38°. Про це розказав синоптик Ігор Кібальич, передає meteoprog.

Він пояснив, що помітне підвищення температури повітря очікується внаслідок надходження більш сухого та спекотного повітря з центральних районів Азії.

"Найспекотніша погода традиційно спостерігатиметься у південних та східних регіонах. Тут стовпчики термометрів вдень піднімуться до +36…+38 °С", - попередив синоптик.

Відео дня

Кібальчич додав, що умови для дощів будуть відсутні. "Винятком стане Карпатський регіон, а 20 серпня також північні області, де у денний час можуть спостерігатися локальні грози внутрішньомасового походження", - розказав фахівець.

Погода 19 серпня

Сьогодні, за прогнозом синоптика, у західних областях без істотних опадів, лише у Карпатах та на Закарпатті очікуються короткочасні дощі з грозами, вдень місцями зливи у супроводі граду. Температура повітря вдень +28...+33 °С, у Карпатах +23...+28 °С.

У північних областях мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря становитиме +28…+33 °С.

У центральній частині країни малохмарно й теж без опадів. Повітря тут прогріється до +31...+36 °С.

У південній половині очікується суха та спекотна погода. Вітер північно-східний, 7-12 м/с. Температура вдень буде +32...+37 °С.

У східних областях синоптик прогнозує малохмарну та суху погоду з температурою +30…+35 °С.

Погода 20 серпня

У неділю в західних областях вночі без опадів, вдень місцями пройде невеликий короткочасний дощ, можлива гроза. Вітер змінних напрямків, 3-8 м/с, при грозах поривчастий. Температура повітря вночі +16...+21°С, а вдень +29...+34 °С.

У північних областях вночі та у другій половині дня місцями пройдуть локальні грозові дощі, прогнозує Ігор Кібальчич. Вітер буде змінних напрямків, 3-8 м/с, при грозах місцями шквали 15-20 м/с. Температура повітря вночі становитиме +17…+22 °С, а вдень +30…+35 °С.

У центральних областях очікується мінлива хмарність, без опадів. Температура повітря вночі +18...+23 °С, вдень +32...+37 °С.

У південних областях буде сонячна та спекотна погода. Вітер східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +19…+24 °С, а вдень розігріє до +33…+38 °С.

У східних областях мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі +18...+23 °С, вдень +32...+37 °С.

Коли спека покине Україну - прогноз

За прогнозом синоптика Укргідрометцентру Наталії Птухи, спека в Україні ще триватиме. Деяка зміна погоди очікується лише після Дня Незалежності.

"...десь після Дня Незалежності, швидше за все, очікуємо на зміну синоптичної ситуації. Трошечки там вже може бути більше опадів, можливо, проходження окремих атмосферних фронтів. Точніше про це можна буде сказати згодом", - сказала вона.

Вас також можуть зацікавити новини: