Після Дня Незалежності погода в Україні змниться / фото ua.depositphotos.com

Спека в Україні триватиме ще довго. Лише після Дня Незалежності очікується зміна погоди. Про це в коментарі NV розказала синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, спекотна погода утримається до кінця тижня. "Навіть трошечки довше... десь до Дня Незалежності. Можливо там вже трошечки буде коливатися, але загалом до 22−23 числа поки такі подібні синоптичні умови за тими прогнозами, які є в нас на сьогодні. Будемо на це розраховувати",- уточнила синоптик.

Щодо погоди на День Незалежності, синоптик зауважила, що офіційних прогнозів ще немає. "Але за попередніми оцінками, схожа ситуація буде, як цього тижня, на погоду ще впливатиме поле високого тиску. Різких таких змін за прогнозами на сьогодні не передбачаємо", - розказала вона.

Відео дня

Вона пояснила, що таку спекотну погоду обумовлює антициклон. Його центр знаходиться на північний схід від території України, але він доволі розлогий, тому впливає практично на всі регіони нашої держави.

"І якраз десь після Дня Незалежності, швидше за все, очікуємо на зміну синоптичної ситуації. Трошечки там вже може бути більше опадів, можливо, проходження окремих атмосферних фронтів. Точніше про це можна буде сказати згодом", - додала вона.

Яка погода буде в Україні найближчими днями - прогноз

До кінця тижня в Україні збережеться суха та спекотна погода. Невеликі короткочасні дощі та грози очікуються лише на заході України.

За даними Укргідрометцентру, 16 та 17 серпня дощитиме на Закарпатті та Прикарпатті, а перед вихідними невеликі, місцями помірні короткочасні дощі та грози пройдуть в більшості західних областей.

Вас також можуть зацікавити новини: