Вже на цьому тижні погода в Україні зіпсується / фото Віктор Ковальчук, УНІАН

Майже весь тиждень в Україні дощитиме, а вже з четверга подекуди очікується мокрий сніг. Про це в коментарі NV розказала синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха.

За її даними, на високогір'ї Карпат сніг вже випав, а висота снігового покриву становить 7-12 см. 

"Цього тижня територія України переважно буде в полі зниженого тиску. Відповідно, дощитиме майже весь тиждень. Звичайно, з перервами: десь у нічні години, подекуди у денні", - каже синоптик.

Відео дня

За її словами, 15−16 листопада навіть може утворитися циклон над південним сходом України. Але опади все одно будуть у вигляді дощу.

"Та в ніч на 16 листопада і також 17 числа вже можуть бути саме в нічні години опади змішаної фази, тобто дощ із мокрим снігом. 17-го числа навіть є вірогідність того, що і в денні години може прориватися мокрий сніг, тобто опади змішаної фази, як ми її називаємо. Але розраховувати на якісь довготривалі утворення снігового покриву поки що не варто, воно все буде одразу буде танути, тому що температури переважно плюсові", - каже синоптик.

Так, за її даними, 15 й 16 листопада температура повітря вночі та вдень очікується на рівні +3…+8, у південній частині України +6…+11, а в Карпатах буде від -3 до +2.

17 й 18 листопада вночі вже похолоднішає до +3...-4, а в денні години буде до +5. Трошки тепліше традиційно буде на півдні, +8, а в Криму вдень навіть ще +14 може бути. Водночас у Карпатах навіть вночі та вдень вже −2…−6.

"В Карпатах та на високогір'ї Карпат очікується протягом наступних кількох днів часом мокрий сніг та дощ, на дорогах ожеледиця і температура в денні та нічні години від -3 до +2", - попередила Наталія Птуха.

Напрямок вітру, за прогнозом, змінюватиметься. Швидкості наразі помірні, 5-10 м/с. "14 листопада вдень та в четвер на заході України місцями можуть бути пориви 15−20 м/с, поки що без попереджень, просто певне посилення в окремих регіонах може бути", - каже синоптик.

Вона пояснила, що час від часу будуть проходити фронтальні системи з заходу та південного заходу. Тому під час їх проходження може посилюватися вітер.

"Але загалом зміна його напрямку вказує нам на те, що йде тенденція до зниження температури наприкінці тижня, на вихідні і якраз на початок третьої декади листопада. Адже 17−18 листопада в нічні години по країні очікується від +2 до -4 градусів, вдень 0…+5", - прогнозує фахівець.

Коли сніг буде у Києві - прогноз

За даними Укргідрометцентру, у столиці цього тижня також дощитиме. З 16 листопада очікується похолодання. У цей день, а також 17 листопада у столиці буде мокрий сніг.

Вас також можуть зацікавити новини: