Завтра в Україні очікується сильний вітер / фото REUTERS

У середу, 9 лютого, в Україну з північного заходу Європи прийдуть атмосферні фронти. Очікується посилення вітру, часом до штормових значень.

Про це у Facebook попередила синоптик Наталка Діденко.

"Вітер буде знову північно-західний, 5-12 метрів за секунду, ймовірні штормові пориви 15-20 метрів за секунду", - говорить синоптик.

За її даними, найближчої ночі на Заході України, місцями на Луганщині, Донеччині та Запоріжжі очікуються мокрий сніг та дощ.

Вранці опади посунуться східніше і захоплять північні області та частину центральних - Вінниччину, Черкащину і Кропивницький з районами. Також вранці опади очікується на крайньому сході та в Криму.

"А вже вдень в Україні опади послабшають - нічого суттєвого протягом дня середи не передбачається", - говорить синоптик. 

Читайте такожБерезень в Україні може бути з "сюрпризами": синоптик уточнила прогноз на початок весни

За прогнозом Наталки Діденко, вночі очікується невеликий "мінус", вдень близько нуля, на сході та північному сході до 0-2 градусів морозу, а на півдні +2...+6 градусів.

"До кінця тижня ніякого суттєвого похолодання в Україні не буде, навіть навпаки - трохи потепліє, істотні опади - навряд. Хіба що вітер очікується поривчастим, некомфортним", - резюмувала синоптик.

Нагадаємо, за прогнозом Укргідрометцентру, до кінця тижня в Україні збережеться тепла погода. Найближчими днями в країну прийде нова хвиля тепла, але будуть дощі, місцями - зі снігом. Однак на вихідних опади припиняться, нічні морози трохи посиляться, проте вдень буде тепло завдяки сонцю.

Слідкуйте за новинами погоди в Telegram-каналі Погода УНІАН.

Вас також можуть зацікавити новини: