Синоптик попереджає про посилення вітру в Україні / фото ua.depositphotos.com

Найближчого тижня в Україні очікується дощова прохолодна погода з поривчастим вітром та зниженим атмосферним тиском. Про це каже синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

За його словами, у першій половині тижня за рахунок надходження вологих повітряних мас чорноморського походження на більшій частині території країни очікується нестійкий характер погоди.

"Пройдуть дощі, місцями у супроводі гроз. Крім того, посилиться вітер переважно північно-східної чверті", - прогнозує він.

Відео дня

За даними синоптика, у другій половині поточного тижня дощова погода збережеться, проте інтенсивність та кількість опадів буде нерівномірною.

"Температурний фон протягом тижня виявиться близьким до норми, хоча в окремі дні через хмарність денний прогрів може бути ослабленим", - прогнозує Кібальчич.

За його даними, сьогодні в Україні очікується хмарна погода із проясненнями. Пройдуть невеликі, подекуди помірні дощі, у Приазов'ї з грозами. Температура повітря в західних та північних областях вдень становитиме +9…+14 °С. На решті країни буде +16…+21 °С, місцями +25…+27 °С.

У вівторок, 13 червня, дощі очікуються у західних та південних областях. Температура повітря вночі становитиме у західних областях +5…+10 °С, на решті території +11…+17 °С; вдень максимальні значення виявляться в межах +15…+20 °С, у центральних та південних областях +22…+27 °С.

У середу, 14 червня, дощі очікуються у західних, південних та східних областях. Температура повітря вночі +10...+16 °С, вдень +21...+26 °С.

Потепління в Україні

За прогнозом синоптика Наталки Діденко, похолодання, яке зараз накрило Україну, триматиметься ще кілька днів. Підвищення температури, за її даними, очікується лише з середи, 14 червня.

Вас також можуть зацікавити новини: