Синоптик розказала про погоду в Україні / фото Yves Bernardi / Pixabay

На цьому тижні в Україні буде більш сприятлива і комфортна погода, порівняно зі минулими спекотними вихідними. Потужної спеки не очікується, проте з 13 серпня температура дещо підвищиться. Про це в інтерв'ю NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

За її словами, наприкінці тижня є вірогідність утворення циклону на південному сході країни. Тому можливо, що знову буде більше дощів на переважній території України.

Щодо спеки, то, за словами синоптика, найближчим часом її не буде, але з другої декади серпня погода дещо зміниться.

Відео дня

"Прямо ось такі значення, які були на цих вихідних, поки що по розрахунках ми не бачимо на найближче майбутнє, але, починаючи десь із 13-14 серпня опадів поменшає, і знову в денні години стовпчики термометрів можуть частіше сягати +30 і вище у більшості регіонів, а не тільки на півдні і сході. Але це, знову ж таки, не буде таким довготривалим — 3−5 днів", - зауважила Птуха.

Температурний рекорд у Києві

Нагадаємо, минулими вихідними всю Україну охопила потужна спека - температура у багатьох областях підіймалася до +35 та вище. Так, у Києві ніч на 6 серпня виявилася найтеплішою, адже температура не опустилася нижче +21,2°. Попереднє рекордне значення 2010 року було перевищено на 0,2°С.

Вас також можуть зацікавити новини: