До кінця місяця в Україні ще очікується циклон й антициклон / фото Spike Summers, Pixabay

До кінця вересня в Україні очікується чергування погодних умов. Найближчими днями атмосферний фронт принесе нам опади, але вже з 16 вересня знов переважатиме суха погода. У двадцятих числах новий циклон принесе до України опади, а наприкінці місяця знову очікується вплив антициклону. Про те, як буде далі розвиватися синоптична ситуація до кінця місяця, в коментарі NV розказала синоптик Українського гідрометцентру Наталія Птуха.

"За розрахунками на сьогодні, з 16-го числа починає впливати на територію країни поле високого тиску, антициклон із центром на північний схід. І, відповідно, переважатиме погода без опадів", - спрогнозувала синоптик.

Зараз, за її даними, розрахункові методи показують, що десь 20-21 вересня над територією України буде утворюватися циклон. І якраз 20-21 числа може бути більше опадів. Але де, коли саме - про це ще зарано говорити.

Відео дня

"Забігаючи трохи наперед, можу додати, що потім, після 21 вересня знову на територію України вже з півночі буде впливати антициклон", - розказала синоптик.

В Україну йдуть дощі - що відомо

За даними Українського гідрометцентру, на поточному тижні в Україні очікується деяка зміна погоди. Очікується проходження атмосферного фронту. Завдяки йому місцями в Україні пройдуть короткочасні дощі, але температура істотно не зміниться. Зокрема, 15 вересня в Україні очікуються короткочасні дощі та грози. Тільки вночі у східних та південно-східних, а вдень у північних областях буде сухо.

Вас також можуть зацікавити новини: