Погода у жовтні - прогноз / фото pixabay.com

Цього року перший сніг в Україні у жовтні малоймовірний за винятком високогір'я Карпат. Про це каже синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

Водночас, за його даними, у жовтні 2023 очікується бабине літо, однак точні дати наразі невідомі.

"Стосовно першого снігу, то малоймовірно його випадання у жовтні, за винятком високогірних районів Карпат. При цьому, бабине літо настане у другій половині місяця, проте його тривалість поки що визначити складно", - сказав Кібальчич. 

Відео дня

Прогноз на жовтень 2023 в Україні

Цього року жовтень в Україні буде помірно теплим та з невеликою кількістю опадів. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич. Він прогнозує нам похолодання, перші заморозки та нестачу опадів.

За прогнозом, з перших чисел жовтня відбудеться зниження температури повітря, починаючи із західних та північних областей на 4-7 градусів. Проте середньодобові значення все одно перевищуватимуть норму.

У другій декаді місяця очікується розвиток потужного антициклону. "У цей період Україна також відчує перше подих Арктики, особливо східні та північні області. Температура знизиться вночі до заморозків, а вдень ледь перевищуватиме +13...+16°С", - прогнозує синоптик.

Після 18-20 жовтня, за його словами, спостерігатиметься поступове підвищення температури повітря, але зросте ймовірність дощів та суттєво збільшиться кількість хмарності.

Вас також можуть зацікавити новини: