Найближчими днями на заході України дощитиме / фото Pixabay

До кінця тижня в Україні збережеться дуже спекотна погода. Подекуди стовпчики термометрів підійматимуться до +35°...+38°. Місцями дощитиме, але опади суттєво не вплинуть на температуру. Про це свідчить прогноз синоптика Ігоря Кібальчича, що опублікований на порталі "Метеопрог".

Погода 17 серпня

У четвер, за даними фахівця, грозові дощі подекуди очікуються у західних областях. На решті країни збережеться спекотна та суха погода. Вітер буде північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вночі становитиме +17…+22 °С, вдень +30…+35 °С, на півдні розжарить до +38 °С.

Погода 18 серпня

Перед вихідними поле високого тиску забезпечить продовження сухої та спекотної погоди у більшості областей, каже синоптик. Лише місцями у західній частині можливі короткочасні грозові дощі, у Карпатах помірні опади. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура вночі становитиме +17...+22 °С, вдень +30...+35 °С, на півдні - до +37 °С.

Відео дня

Погода 19 серпня

У суботу, за прогнозом синоптика, в Україні утримається спекотна та сонячна погода. Грозові дощі можливі лише у західних областях у денний час. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Вночі стовпчики термометрів показуватимуть +18…+23 °С, вдень +31…+36 °С, на півдні повітря розігріє до +37 °С.

Погода 20 серпня

У неділю, 20 серпня, продовжиться період сухої спекотної погоди. Вітер північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря в нічний час становитиме +19...+24 °С, а вдень по всій країні очікується +32...+37 °С.

Дощі в Україні - що кажуть в Укргідрометцентрі

З даними синоптиків, до кінця тижня в Україні очікуються доволі високі значення температури та у більшості областей буде сухо. Однак подекуди все ж пройдуть короткочасні дощі та грози.

Так, 16 та 17 серпня опади очікуються на Закарпатті та Прикарпатті. А перед вихідними невеликі й помірні короткочасні дощі та грози очікуються у більшості західних областей.

Вас також можуть зацікавити новини: