Спеки не варто чекати раніше липня / фото УНІАН

Цього року початок літа буде холодним і дощовим, в червні чекати спеки не варто. А потепління прийде лише в липні.

Про це розповіла синоптик Укргідрометцентру Олександра Хала в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Нині з півночі й північного сходу зайшло більш прохолодне повітря, тому температури знизилися. Зазвичай в липні та серпні у нас температури по Україні дуже часто сягають +30 і навіть вище градусів", - сказала синоптик.

За словами народного синоптика Леоніда Горбаня, те, що літо буде холодним, стало зрозуміло в травні.

Читайте такожЛіто затримується: сьогодні частину України заллє дощами, до +19° (карта)

"Дуже важлива прикмета була 24 травня, це Маковія Мокрого. Якщо на Маковія дощ, то все літо буде мокре, практично до 10 липня", - пояснив Горбань.

Нинішнє літо також може побити теплові рекорди, прогнозують до +40 тепла. І очевидно воно знову зсунеться й триватиме як мінімум до жовтня.

Погода в Україні сьогодні, 2 червня

Через циклон у середу, 2 червня, в Україні буде багато дощів.

За словами синоптика Наталки Діденко, волога погода охопить більшість областей України очікуються дощі, місцями грози, поривчастий, до сильного, вітер.

"Найменша ймовірність опадів 2 червня - на північному заході, крайній півночі України. Також прояснення очікуються на півдні, незважаючи на близькість циклону", - розповіла синоптик.

"Температура повітря у вівторок залишається без особливих змін, протягом дня +15...+19 градусів, на півдні та сході місцями до +20 градусів", - резюмувала синоптик.