Тайфун "Хагупіт" накрив узбережжя Китаю / cma.gov.cn

Тайфун "Хагупіт" 4 серпня накрив узбережжя провінції Чжецзян на сході Китаю.

Читайте такожУраган "Ісайяс" наближається до Флориди

Він вдарив по повіту Юецинь цієї провінції о 03:30. На момент виходу на сушу максимальна сила вітру поблизу його епіцентру становила 136,8 км/год, повідомляє "Сіньхуа" з посиланням на Національну метеослужбу.

Відео дня

Разом з тайфуном провінції Чжецзян і Фуцзянь накрили проливні дощі. Штормова погода спостерігалася в західних і південних районах Східно-Китайського моря, акваторії поблизу острова Дяоюйдао, гирлі Янцзи, а також в затоці Ханчжоувань і прибережних районах цих провінцій.

За прогнозами синоптиків, "Хагупіт", втрачаючи потужність, продовжить рух на північ зі швидкістю 20-25 км/год. Вранці 5 серпня він наблизиться до західного узбережжя Корейського півострова.

Станом на 22:00 3 серпня понад 381 тис. жителів провінції Чжецзян були евакуйовані до безпечних районів. У сусідній провінції було призупинено будівництво і робота залізничного транспорту, а судна повернулися в порти.

Нагадаємо, дев'ять людей загинули, ще принаймні дев'ять пропали без вісті через проливні дощі, що накрили центральний регіон Південної Кореї.