Ілюстрація / REUTERS

Дев'ять людей загинули, ще принаймні дев'ять зникли безвісти через проливні дощі, що накрили центральний регіон Південної Кореї.

Читайте такожТропічний шторм "Сінлаку" накрив в'єтнам

Одна людина загинула в сеульському муніципальному окрузі Кванакку, ще одна - у місті Ансоне провінції Кьонгі. Три людини загинули в місті Чонджу, і одна - у місті Чечхоні провінції Чхунчхон-Пукто. Загинули також троє робітників заводу напівпровідників у місті Пхьонтхек провінції Кенгідо, передає Stormnews з посиланням на Центральний штаб з протидії стихійним лихам і катастрофам.

Основними причинами загибелі людей стали зсуви і швидкий підйом рівня води в річках. У провінції Кьонгі пошкоджено 112 будинків і 1043 га сільськогосподарських угідь. Постраждали також міста Інчхон, провінції Чолла-Пукто і Чхунчхон-Намдо. Загальнонаціональний рівень реагування на надзвичайні ситуації з 2 серпня знаходиться на найвищому, третьому рівні. У Сеулі частково перекрито рух по швидкісних шосе і мостах через річку Ханган. 818 осіб були змушені покинути свої будинки через загрозу їхнього обвалення.

Нагадаємо, ураган "Ісайяс" пройшов Багамські острови біля узбережжя американського штату Флорида та послабшав до рівня тропічного шторму.