У Мукачеві почала квітнути знаменита сакура / колаж УНІАН, фото Мукачівська міська рада

Відома на всю Україну "шалена" сакура у Мукачеві почала квітнути посеред зими. Про це повідомляє Мукачівська міська рада.

Знамените дерево росте на вулиці Успенська. Як повідомляється, попри низьку температуру повітря на дереві можна помітити декілька квітучих бутонів. 

Вперше "не в сезон" дерево почало квітнути у 2014 році.

Відео дня
Дерево японської вишні по вулиці Успенська в центрі міста завжди квітне першим / фото Мукачівська міська рада
Кожного року ця сакура вражає цвітінням не по сезону / фото Мукачівська міська рада
Цього року "шалена" сакура почала квітнути у січні / фото Мукачівська міська рада

Аномальне цвітіння в Україні

Зазвичай пік цвітіння сакури в Україні припадає на другу половину квітня, а в більш прохолодних регіонах навіть на початок травня. Але цього року аномальне цвітіння японської вишні вже помітили у Дніпрі. Там на набережній екзотичні дерева вкрилися рожевими квітами. Містяни милуються весняною красою посеред зими, а науковці кажуть, що така ситуація небезпечна для рослин. Цвітіння могла спричинити тепла та волога погода, через яку завезені з-за кордону дерева переплутали сезони.

Також аномальне цвітіння спостерігається в українській Бессарабії - там почали квітнути унікальні рослини з Червоної книги. Раніше пізньоцвіт анкарський квітнув у лютому, а зараз квітка почала показувати свої перші листки одразу після зимового сонцестояння ще у 2023 році, а перші рослини зацвіли наприкінці грудня 2023 року. 

Вас також можуть зацікавити новини: