На вихідних українці потерпатимуть від страшної спеки / фото pixabay.com

На вихідних по всій території України відбудеться посилення спеки. Про це попереджає синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

Він пояснив, що причиною підвищення температури стане надходження на територію нашої країни сухої та спекотної повітряної маси з Близького Сходу і Середньої Азії.

"Найбільш високі температурні показники фіксуватимуться у центральних, південних та східних областях",- зазначив фахівець.

Відео дня

За його даними, прихід хвилі тепла супроводжуватиметься поривчастим південно-східним вітром.

Більш комфортна та волога погода прогнозується у західних областях. "Тут близькість холодного фронту спричинить короткочасні дощі та більшу кількість хмарності", - розказав Ігор Кібальчич.

В Україну мчить нещадна спека - що відомо

Про посилення спеки в Україні попереджає й відомий синоптик Наталка Діденко.

За її словами, 5 та 6 серпня погода в Україні буде, як у Єгипті - спекотною, з палючим сонцем та сильним вітром. Лише в західних областях у суботу подекуди очікуються  короткочасні грозові дощі, у неділю на заході можливі сильні зливи, шквали та град.

У Києві також очікується погода за єгипетським зразком. Вночі температура не опускатиметься нижче +22...+24, а вдень стовпчики термометрів показуватимуть +35...+37.

Вас також можуть зацікавити новини: