Найближчими вихідними в Україні буде надпотужна спека / фото ua.depositphotos.com

На вихідних, 5 та 6 серпня, на українців чекає сильна спека. Подекуди стовпчики термометрів підійматимуться до +38...+40 градусів, опади ймовірні лише на заході. А в неділю в Україні здійметься сильний вітер.

"Завтра в західних областях, а в неділю в усій Україні передбачається сильний вітер. Погода буде, як в Єгипті - спека, палюче сонце і сильний вітер", - прогнозує синоптик Наталка Діденко.

За її прогнозом, у ніч на суботу та в ніч на неділю температура повітря в Україні становитиме +20...+25 градусів, найближчої ночі на заході +17...+22 градуси.

Відео дня

За даними Наталки Діденко, вдень 5 серпня температура повітря в Україні очікується від +30 до +37 градусів. 6 серпня в більшості областей України +33...+38, на півдні та сході, ймовірно, місцями до +38...+40 градусів. У західних областях +24...+29 градусів.

"Переважатиме протягом уїк-енду суха сонячна погода, лише в західних областях - подекуди короткочасні грозові дощі, у неділю на заході можливі сильні зливи, шквали та град", - попередила вона.

Погода у Києві - прогноз синоптика

У столиці, за даними Наталки Діденко, 5- серпня очікується +35 градусів. Без опадів. 6 серпня очікується вже +37 градусів. "Також за єгипетським зразком - спекотно, сонячно та вітряно", - попереджає синоптик.

У нічні години передбачається +22...+24 градуси.

"Послаблення спеки - вже у понеділок-вівторок (на сході спека ще затримається)",- резюмувала синоптик.

Спека в Україні

За даними Погода УНІАН, найблиєчі вихідні в Україні будуть неймовірно спекотними. 5 серпня в Україні буде сухо та сонячно, а у неділю на заході пройдуть дощі та грози, які трохи зіб'ють градус - на решті території температура підніметься до +33°...+38°.

Вас також можуть зацікавити новини: