В Україну йдуть потужні морози / фото REUTERS

Цього тижня в Україну прийдуть потужні морози. Подекуди температура опускатиметься до -20°.

Про це попередив синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

"Очікується значне зниження температури повітря та встановлення на кілька днів міцних зимових морозів. У період з 21 по 24 грудня температурний фон виявиться нижчим за норму на 7-12 °С", - попередив він.

За даними синоптика, найхолодніше буде у північно-східних регіонах країни, у Карпатах та на Прикарпатті, де в окремі дні мінімальні температури опустяться до -20…-15 °С.

Також, за словами синоптика, періодично випадатиме невеликий сніг, а в Карпатах сильні снігопади очікуються у понеділок та п'ятницю.

"Проте вже на вихідні, 25-26 грудня у зв'язку з надходженням теплої та вологої повітряної маси атлантичного походження, починаючи із західних та південних областей, відбудеться підвищення температури повітря аж до плюсових значень, а опади будуть випадати переважно у вигляді мокрого снігу, дощу та мряки", - розказав синоптик.

Читайте такожУкраїнців попередили про різке похолодання: де чекати на люті морози

Так, за його прогнозом, 20 грудня розпочнеться період похолодання у зв'язку з поширенням холодної повітряної маси у тиловій частині циклону Neo. Протягом дня температура коливатиметься в межах -4…+1 °С, а ввечері почнеться її зниження.

У вівторок, 21 грудня, нічна температура повітря опуститься до -12...-7°С, денна – до -9...-4°С; на північному сході країни та у Карпатах протягом доби -15...-10°С, у південній частині вночі -8...-3°С, вдень близько 0°С.

22 та 23 грудня морози посиляться. За даними Ігоря Кібальчича, нічні температури становитимуть -15...-10 °С, денні -9...-4 °С; у східних, північних областях та Карпатах вночі стовпчики термометрів опустяться до -20...-15°С, вдень до -15...-10°С. На півдні України вночі очікується -12...-7°С, вдень -6...-1°С.

"У п'ятницю, 24 грудня, починаючи із західних областей, очікуємо на послаблення морозів до -12...-7°С, проте на сході країни збережеться ще аномально холодна погода з нічними температурами -20...-15°С та денними -12...-7°С", - розказав він.

А вже на вихідних, за даними синоптика, потепління буде добре помітним по всій території країни. Нічні температури підвищаться до -10…-5 °С, а денні коливатимуться близько 0 °С. У неділю повітря прогріється до +2…+7 °С.

Нагадаємо, сьогодні, 20 грудня, майже по всій Україні очікується ожеледиця на дорогах. Через негоду оголошено І рівень небезпечності.

Вас також можуть зацікавити новини: