На вихідних в Україні буде спекотно / фото ua.depositphotos.com

На вихідних у більшості областей України очікується погода без опадів. Вітер змінить свій напрямок, а температура дещо підвищиться. Про це свідчать дані Українського гідрометцентру.

За даними синоптиків, у наступні три доби на більшій частині території країни буде без опадів, лише 15-16 липня на сході, а вдень 17 липня на заході місцями пройде короткочасний дощ та гроза.

Вітер буде північно-західний з переходом на південно-західний, його швидкість становитиме 3-10 м/с.

Відео дня

Температура вночі буде на рівні 12-19°; вдень повітря прогріється до 23-29°.  Сьогодні на Закарпатті та крайньому півдні країни, в неділю у західних та південних областях, 17 липня в Україні, крім сходу, температура підійматиметься до 28-34°.

Спека у світі

За даними експертів, спека у 2024 році може стати ще потужнішою. Підвищення глобальної температури призведе до посилення злив та проявів посухи, що своєю чергою призведе до масштабних лісових пожеж.

Синоптики прогнозують, що на вихідних потужна хвиля тепла охопить південь та схід Європи. Очікується, що температура підійматиметься до +48°. Прогнозується, що ця виняткова спека триватиме в Середземномор'ї близько двох тижнів.

Вас також можуть зацікавити новини: