Погода на вихідні / Фото УНІАН

В Україні сьогодні та завтра очікується аномально тепла погода. Водночас, потепління супроводжуватиметься опадами та сильним вітром. Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає "Метеопрог".

За його словами, в Україну стрімко вривається африканське тепло. Синоптик пояснив, що найближчими днями посиляться повітряні потоки з південного заходу, які безпосередньо поставлятимуть тепле та вологе повітря африканського походження на територію України. Через це у найближчі дві доби по всій території України очікується аномально тепла, нестійка погода з опадами, а також посиленням вітру.

Найбільш високі показники, за даними синоптика, очікуються у центральних та південних областях країни. Тут вдень стовпчики термометрів піднімуться до +10°…+15°, а місцями і вище. В інших областях також спостерігатимуться стійкі додатні температури.

Відео дня

"Крім того, серія з кількох південних циклонів спричинить значні опади майже по всій країні, переважно у вигляді дощу, у західній частині місцями зі снігом. Очікується значне зниження атмосферного тиску та пориви вітру", - попередив синоптик.

Погода на вихідні

Про зміну погоди на вихідних попередила й синоптик Наталка Діденко. За її словами, 10 та 11 грудня в Україні спостерігатиметься активна атмосферна діяльність з опадами та рвучким вітром. Водночас, за її прогнозом, очікується дуже тепла погода.

За даними Погода УНІАН, сьогодні в Україні буде мокро, але тепло. Температура в більшості областей буде в межах +4°...+7°, на півдні повітря прогріється до +10°...+15° і лише в окремих областях на північному заході і півночі України очікується більш прохолодна погода. 

Вас також можуть зацікавити новини: