В Україну йде відлига / фото pixabay

Цього тижня в Україні очікується відлига з опадами та аномально високими температурами.

Про це розказав синоптик Ігор Кібальчич, передає meteoprog.

"На території України найближчій тиждень має всі шанси бути аномально теплим з достатньою кількістю опадів і тривалими відлигами, які будуть супроводжуватися туманами і активним сніготаненням", - розказав він.

Відео дня

За прогнозом синоптика, температура підійматиметься на 3-7 градусів вище норми, а найбільш інтенсивні опади очікуються в західних і північних областях

"Одним словом, відбудеться перша репетиція весни", - говорить фахівець.

Читайте такожТепло прийде різко й одразу: кліматолог попередила українців про нетипове настання весни

Так, за його прогнозом, вже у вівторок температура повітря протягом доби коливатиметься в межах -3…+2 °С; у південних, східних областях, вдень і на крайньому заході 0…+5 °С, а у Криму до +10 °С. 

У середу, 9 лютого, температура у денний час  становитиме 0…+5 °С. У західних та південно-західних областях вдень повітря прогріється до +9 °С.

"У четвер та п'ятницю чергові атмосферні фронти атлантичного походження принесуть невеликі опади у вигляді мокрого снігу та дощу на більшу частину території України. І лише у південних областях та Криму буде переважно сухо", - розказав він.  Вдень стовпчики термометрів покажуть +2…+7 °С, у південних областях та Криму до +12 °С. Вночі мінімальні температури опиняться в межах -2...+3 °С, на півдні +1...+6 °С.

На вихідних трохи похолодає, вдень буде +1…+6 °С. Вночі 13 лютого в Україні -5...0 °С, у Карпатах -10...-5 °С, вдень близько 0 °С. І лише у Криму продовжиться безморозний період.

Нагадаємо, на сьогодні, 7 лютого, у західних областях Україні оголошено штормове попередження.

Слідкуйте за новинами погоди в Telegram-каналі Погода УНІАН.

Вас також можуть зацікавити новини: