В Україні через атмосферні фронти змінюватиметься погода / Фото REUTERS

У суботу, 5 лютого, в Україну прийдуть атмосферні фронти з північного заходу Європи, які принесуть із собою опади та посилення вітру.

Про це у Facebook  розказала синоптик Наталка Діденко.

За прогнозом синоптика, спочатку опади охоплять західну та північну частини України. Більшість центральних областей потраплять у вологу повітряну масу в суботу вдень, а південь та схід України відчують прихід атмосферних фронтів з опадами вже пізно ввечері 5 лютого та вночі 6 лютого.

Відео дня

"Вітер у більшості областей буде північно-західний з переходом на південно-західний, поривчастий, місцями до штормових поривів", - попереджає синоптик.

Читайте такожНа вихідних в Україну увірветься потепління - прогноз (карта)

Вона додала, що найближчої ночі в Україні ще буде морозно: до -2°...-9°, а на півночі  до -7°...-12°. Трохи тепліше буде на півдні та заході.

"Проте вдень у суботу температура повітря повсюди в Україні підвищиться, хіба в східних областях ще затримається невеликий мороз", - каже синоптик.

Проте, за її даними, у неділю потепління дістанеться й східних областей України.

"Скрізь в Україні 6 лютого передбачається протягом дня 0...+3 градуси, на півдні +2...+6 градусів", - розказала Наталка Діденко.

Нагадаємо, у лютому в Україні буде зимова погода. У другій половині місяця очікується різке похолодання, проте з 25 числа погода зміниться - почнеться потепління.

Вас також можуть зацікавити новини: