сьогодні в Україні має потеплішати / фото УНІАН

Відсьогодні в Україні змінюватиметься погода. Після потужних морозів стовпчики термометрів поповзуть уверх, разом з тим прийдуть й опади.

Про це у Facebook розказала синоптик Наталка Діденко.

"Але до нас таки йде зміна погоди в бік потепління. Розраховуйте в п‘ятницю на потепління і сніг!" - попередила вона.

За даними Укргідрометцентру, сьогодні вдень стовпчики термометрів фіксуватимуть показники від незначного морозу до тепла. 

Опади, в наслідок підвищення температури, будуть змішаної фази, тобто сніг та мокрий сніг, на заході країни в денні години з дощем. Значного дискомфорту також завдаватиме поривчастий вітер, а також ожеледиця на дорогах.

Читайте такожПеред вихідними в Україні різко зміниться погода: прогноз на п'ятницю (карта)

За даними синоптиків, вдень на заході країни очікується сніг з дощем. У західних, місцями в Житомирській, Вінницькій та Одеській областях ожеледь. По всій країні очікується ожеледиця на дорогах.

"Вітер південно-західний, 7-12 м/с, вночі на заході, вдень в Україні пориви 15-20 м/с, місцями хуртовина", - попередили у відомстві.

Температура вдень від 3° морозу до 2° тепла; у східній частині вдень 1-6° морозу; у західних та Одеській областях вдень 0-5° тепла.

В Карпатах, за словами синоптиків, очікується значний сніг, пориви вітру 20-25 м/с та хуртовина. Температура вдень 1-6° морозу.

Раніше повідомлялося, що, за словами синоптика Наталки Діденко, з 24 грудня Україну чекає істотна зміна повітряних мас. Синоптик пояснила, що циклон з північної Атлантики та його атмосферні фронти принесуть до нас опади, штормовий вітер та потепління.

Вас також можуть зацікавити новини: