В Україну йде зимова негода / фото REUTERS

Цього тижня в Україні очікується зміна синоптичної ситуації. Зокрема, з четверга майже по всій країні очікуються опади різної фази, а температура почне поступово знижуватись. Про це розказали в Укргідрометцентрі.

Так, за даними синоптиків, сьогодні та завтра в Україні утримається тепла без опадів погода. Температура вночі становитиме 0-8° тепла, вдень буде 6-12° тепла.

"5 січня - зміна погоди: у західних, північних, більшості центральних та Харківській областях вночі мокрий сніг, вдень переважно дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь", - попередили в Укргідрометцентрі.

Відео дня

За даними синоптиків, на решті території вночі буде без опадів, а вдень трохи дощитиме. Місцями очікуються пориви вітру 15-20 м/с; вдень температура буде близько 2-8° тепла, а на Закарпатті та півдні країни все ще очікується до +12°.

"На високогір'ї Карпат значний сніг, хуртовини, температура протягом доби 0-5° морозу", - зазначили синоптики.

За їхнім прогнозом, 6 січня вночі в Україні, крім південної частини та більшості західних областей, а вдень в Карпатському регіоні та у східній частині очікуються опади переважно у вигляді мокрого снігу.

Температура вночі та вдень становитиме вже 0-6° морозу, а на північному сході країни буде до 10° морозу. Водночас у південній частині, більшості східних областей та в Карпатському регіоні вночі буде від 4° тепла до 2° морозу, а  вдень 1-7° тепла.

В Україну йде похолодання

За даними синоптиків, цього тижня в Україні очікується погіршення погоди. Зокрема, вони прогнозують похолодання та опади. 

Так, за прогнозом синоптика Наталки Діденко, холодна маса зайде до України 4-6 січня, а пік морозів очікується у період із 7 по 9 січня.

Вас також можуть зацікавити новини: