В Україні похолоднішає та пройдуть дощі / фото Emilia Janiga, Pixabay

Після тривалого періоду сухої та теплої погоди до України повертаються опади. Про це свідчить прогноз Українського гідрометцентру.

За даними синоптиків, на вихідних очікується проходження атмосферного фронту з північного заходу. Хмарність збільшиться та подекуди пройдуть короткочасні дощі. Також в Укргідрометцентрі попереджають про тенденцію до зниження температури.

За їх даними, сьогодні вдень на крайньому заході країни, протягом 1 жовтня у західних, північних та центральних областях, а 2 жовтня на північному сході та сході країни місцями пройдуть короткочасні дощі, можливі окремі грози. На решті території утримається суха погода.

Відео дня

Вітер буде східний з переходом на північно-західний, його швидкість становитиме 5-12 м/с.

Температура вночі триматиметься на рівні 6-12°, лише на півдні буде трохи тепліше, 12-17°. Вдень в Україні очікується 22-27°. Сьогодні в Карпатах, у неділю в західних, північних, у понеділок і в центральних областях очікується зниження денної температури до 15-20°.

Похолодання в Україні - прогноз на 1 жовтня

За даними синоптика Ігоря Кібальчича, у неділю найпрохолодніше буде на заході України, де стовпчики термометрів покажуть лише +15°...+20°. Також прохолодніше стане на півночі, де очікується +18°...+23°. 

У центральних областях термометри покажуть +21°...+26°, а на сході та півдні буде найтепліше, +23°...+28°.

Вас також можуть зацікавити новини: